Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Officiell poster till SIS 2016 av Kim W. Andersson.
  • Nyheter

Helgen 7–8 maj går Stockholms Internationella Seriefestival (SIS) av stapeln med fanzinmarknad, internationella gäster och scenprogram. Seriefrämjandet medverkar som vanligt med bokförsäljning, medlemsvärvning och scenprogram. Nytt för i år är att Seriefrämjandet, som tidigare är medarrangör till festivalen, även medverkar till att bjuda in några av de internationella gästerna.

Sveriges största seriefestival går av stapeln i helgen på Kulturhuset i Stockholm. Årets tema är Realism och science fiction, och affischen har den här gången gjorts av Kim W. Andersson. Som vanligt har det blivit en del fanart som kan beskådas här.

Bland de internationella gästerna finns Rutu Modan (Israel) och Jeff Lemire (Kanada), och bland svenskarna finns Sara Granér, Kim W. Andersson, Knut Larsson, Ellen Ekman och Max Andersson med många fler, samt Sveriges största serieförlag. (Dock ska noteras att festivalen i år fått konkurrens från Nordsken, en mässa för spel och kreativitet i Skellefteå med en betydande seriedel som går av stapeln samma helg.)

Seriefrämjandets ordförande Fredrik Strömberg medverkar i flertalet punkter i scenprogrammet och  assisterar dessutom Urhundenjuyryns ständige sekreterare Ola Hammarlund när nomineringarna till Urhundenpriserna tillkännages på lördag kl. 12.30–13.00.

  • Facebook-evenemanget för SIS finns här.
  • Karta och program finns här.