Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Omslaget till Freddie Wadlings skiva En skiva till kaffet (1999) av Joakim Lindengren.
  • Nyheter
För de flesta var Freddie Wadling mest känd som mannen med den unika rösten. Han nådde framgångar som soloartist, som sångare i grupper som Cortex, Blue for Two samt i samarbeten med exempelvis Fläskkvartetten. Mindre kända för allmänheten var kanske hans insatser som konstnär och serietecknare.

På 1970-talet medverkade han i Serie-Pressen i samband med en serietävling och gjorde även en promotionserie för punkbandet Tampax Street. På senare år medverkade han i Kapten Stofil, en serietidning huvudsakligen styrd av Joakim Lindengren, med serien Kung Ubu.

Omslaget till albumet En skiva till kaffet från 1999 pryddes av en omslagsbild målad av just Lindengren.

Uppdatering 25 juni:

2016 skulle ironiskt nog ha blivit Wadlings stora år. Han hade tackat ja till att medverka i TV4:s Så mycket bättre – ett program som gjort underverk för många karriärer – som skulle börja spelas in veckan efter hans plötsliga död. I samråd med redaktionen beslöt de andra medverkande artisterna att ändå uppmärksamma Wadlings musik och gärning i ett minnesprogram. Resultatet sänds på TV i höst.

Uppdatering 10 juli:

En längre artikel om Freddie Wadling skriven av Ola Hellsten kommer i Bild & Bubbla nr 208 i höst.