Generic filters
Exact matches only

Fakta

Swamp Thing Volume 3: Rotworld: The Green Kingdom Swamp Thing Volume 3: Rotworld: The Green Kingdom
Av: Författare: Scott Snyder, Jeff Lemire
Tecknare: Yanick Paquette, Steve Pugh, Marco Rudy, Andrew Belanger, Timothy Green II
Tuschare: Joseph Silver, Dan Green, Andy Owens, Marco Rudy, Andrew Belanger, Yanick Paquette, Steve Pugh
Omfång: 208 sidor i färg
Format: Limmad rygg, mjuka pärmar
Utgivare: DC Comics
Utgivningsår: 2013
Utgivningsland: USA
ISBN: 978-1-4012-4264-0

Swamp Thing Volume 3: Rotworld: The Green Kingdom

Böcker

Den tredje och avslutande samlingsvolymen av Scott Snyders sejour på DC Comics Swamp Thing är otroligt ojämn. Till stor del beror det på att historien Rotworld var en crossover med tidningen Animal Man, så det blir för många kockar i soppan, helt enkelt. Det spretar framför allt i teckningarna, men historien trampar också vatten långa stunder.

Djurriket, representerat av Animal Man, och växtriket, representerat av Swamp Thing, förenas i kampen mot rötan, som tagit gestalt i Anton Arcane och hans motvilliga brorsdotter Abby. Animal Man och Swamp Thing reser till en framtid där rötan redan segrat, men några motståndsfickor med superhjältar och övernaturliga varelser finns ändå kvar. Sedan böljar kampen fram och tillbaka innan den slutar med den ultimata självuppoffringen gånger två, som i mångt och mycket återställer status quo i serien.

Det finns en fin slutscen som berör oväntat mycket, men efteråt undrar man som läsare vad poängen med historien egentligen varit? Som mångårig läsare av superhjälteserier är jag helt på det klara med vikten av igenkänning och varför inga förändringar är varaktiga, men här kändes det som om Snyder städade upp leksakerna och lade tillbaka dem i lådan innan han gick. Jag hade nog väntat mig mer än så, med tanke på hur hajpad Scott Snyder varit på senare år.

Swamp Thing tecknad av Yanick Paquette. Copyright DC Comics.