Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Siri Viking. Bild: Per Demervall.
  • Nyheter

I augusti utkommer den nya svenska originalserien Siri och vikingarna på Rabén & Sjögrens förlag, men fram tills dess kan man läsa serien som följetong i pappersversionen av Dagens ETC.

Siri och vikingarna är en helt ny serie som tecknaren Per Demervall hoppas ska bli en svensk Asterix.  Manusförfattaren Patric Nyström beskriver i en intervju med ETC Siri som ”van att få som hon vill och hon är [dessutom] väldigt påhittig”.

Duon Nyström och Demervall fick klartecken till att påbörja produktionen i september 2015 och färdigställde 80 sidor på ett halvår, vilket tidvis var hektiskt. Troligen är detta det hemliga projekt som Patric Nyström hade i åtanke när han pratade barnserier i en intervju från Bokmässan förra året med Bild & Bubblas reporter Malinda Lindmark.

Bild & Bubblas webbredaktör David Haglund (t.h.) värvade Patric Nyström (t.v.) till Seriefrämjandet. Foto: Malinda Lindmark.

Bild & Bubblas webbredaktör David Haglund (t.v.) och Patric Nyström (t.h.) på Bokmässan 2015. Foto: Malinda Lindmark.