Generic filters
Exact matches only

Fakta

Punches #2 Punches #2
Av: Anna Syvertsson
Omfång: 28 sidor
Format: A5
Färg/svartvitt: Svartvitt
Utgivningsår: 2016
Språk: Engelska
Utgivningsland: Sverige
Klassifikation: Roligt
Kontakt: Kontakt: annasyvertsson.comics@gmail.com
Hemsida: annavonsyfvert.tumblr.com

Punches #2

Fanzin

Merparten av detta andra nummer av Punches består av vardagliga episoder från Anna Syvertssons tillvaro, skildrade i humorstrippens form. Hon har samlat på sig en hel del av de småknasiga situationer som uppstår när hon hänger runt med sina syskon, jobbar som vikarierande mattant eller lattjar med sin katt, och här låter hon oss ta del av dem.

Allt detta tecknas i en avslappnat ikonisk stil, och Syvertsson spelar verkligen i högsta ligan när det gäller att fånga ansiktsuttryck och personlighetsdrag med små välplacerade ögonbryns- eller mungipestreck. Fanzinet är delvis i färg och innehåller också några mycket snygga helsidesbilder där Syvertsson ger sig själv utrymme att sträcka ut sina tecknarskills ännu lite mer.

Betraktad som självbiografisk dagboksserie är Punches inte särskilt självutlämnande. Tonen i serierna påminner en del om japanska ”slice of life”-strippserier, men framför allt känns Syvertssons näpna figurer och tillbakalutat småsarkastiska dialog som gjord för för publiken på tumblr. Fanzinet är dessutom helt på engelska. Alla karaktärer levererar sina repliker på en så klockren bloggosfär-amerikanska att det är nästan svårt att tänka sig att människorna i Anna Syvertssons närhet någonsin uttrycker sig på svenska.

Punches #2 kanske inte kommer att förändra någons liv, men det är ett charmerande fanzin som är väl värt att läsa. Till exempel när man sitter fast i någon isolerad fjällstuga och inte kommer åt tumblr.

© Anna Syvertsson