Generic filters
Exact matches only

Fakta

Venus Effect Venus Effect
Av: Lina Brunhage
Omfång: 40 sidor
Format: A5
Färg/svartvitt: Svartvitt
Utgivningsår: 2016
Språk: Engelska
Utgivningsland: Sverige
Klassifikation: Fantasy
Kontakt: Kontakt: Uppgift saknas
Hemsida: facebook.com/venuseffect

Venus Effect

Fanzin

Stoppa mig om du har hört den här förut: En trulig tonåring transporteras med hjälp av en magisk artefakt iväg till ett fantasyvärld, där hen visar sig vara av central betydelse för utgången av en ödesmättad konflikt mellan gott och ont.

Jaså, du hade hört den! Men varför stoppade du mig inte då? Nåväl, denna gamla ur-berättelse får åter komma till användning i Lina Brunhages Venus Effect. Det är svårt att säga vilka nyskapande vändningar Brunhages historia kommer att ta när den får utvecklas vidare, men detta inledande fansin ger mig inte särskilt höga förväntningar på den punkten.

Lina Brunhage tecknar riktigt snyggt, i en stil som ser ut att ha sin grund bland superhjälteserierna men med diskreta undertoner av shoujo-manga. Hon använder sig dock av en del berättartekniska lösningar som hon inte riktigt klarar av att genomföra, vilket förvirrar och stör läsupplevelsen. Den effekten har också dialogen som är skriven på en engelska som, trots att den är fullt begriplig, saknar det rätta flytet.

Bilderna är som sagt snygga, och utförda med massor av skrafferingar för att ge djup och skapa den rätta ödesmättade stämningen. Tyvärr är trycket i fansinet ibland ganska dåligt, och linjerna går miste om den skärpa och krispighet som skulle krävas för att göra Brunhages bilder rättvisa.

© Lina Brunhage