Generic filters
Exact matches only

ÖL & 2ÖL

Fanzin

ÖL & 2ÖL
Av: Jimmy Bäckström
Omfång: 8 sidor/fanzin
Format: A5
Kontakt: jimmy@prickblad.se
Hemsida: prickblad.se

I själva verket ska ”ÖL” i det här fallet, som synes ovan, stavas med ett tecken som är en kombination av ett svenskt och ett danskt/norskt Ö, vilket på något märkligt sätt får ordet att kännas både lite roligare och till och som en fungerande fanzintitel. Hur mycket övrigt roligt det går att finna i dessa två korta fanzin är dock diskutabelt – här handlar det nämligen om egensinnig humor som nog kräver en stor stark, eller med fördel flera, för att fungera för de flesta.

Ett inte helt ovanligt nybörjarmisstag är att inleda serie med en förklarande text, som dock i slutändan bara plattar till läsupplevelsen genom sin trivialitet. När Jimmy Bäckström skriver att hans serie är baserad på en utekväll då ”ingenting speciellt hände” blir jag redan tveksam på resten av innehållet. Den bitvis fyndiga humorn i serierna – där maniskt, oupphörligt yttrande av ordet ”ÖL” utgör hela baletten – övertygar mig ändå om att tillgången till öl måste vara det mest speciella som kunnat hända denna flock unga män i deras urbana tillvaro. Gott så … Själv tappar jag däremot av någon anledning suget att ens närma mig en krog redan efter några sidor.

Henri Gylander

IMG_1992