Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Bild av Adrian Malmgren.
  • Nyheter

Den 26–27 november 2016 hålls den första seriefestivalen någonsin i Örebro på det anrika Kulturhuset. Intresset har redan från början varit stort och såväl utställningsplatser som fanzinbord är fullbokade.

Under festivalen kommer besökarna förutom att få träffa serietecknare och förlag på mässdelen kunna lyssna på scensamtal och paneler om serier med några av de inbjudna gästerna.

Bland gästerna finns David Lloyd (V for Vendetta), Joëlle Jones (Lady Killer), Kim W. Andersson (Alena, Love Hurts), Ellen Ekman (Lilla Berlin) och Jonas Darnell (Herman Hedning).

Under festivalen kommer det även finnas en del med bara spel. Bland annat kommer en Magic-turnering genomföras och det finns möjlighet att låna brädspel att spela på plats.

Örebro seriefestival arrangeras av Seriefrämjandet med stöd av Örebro kommun, Region Örebro län och Adolf Lindgrens stiftelse i samarbete med ABF.

Mer information kommer löpande på orebroseriefestival.se med den senaste informationen om gäster och samarrangemang. Festivalen finns också på Facebook, Twitter och Instagram.