Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Utdrag ur traktatet Something in common av Jack Chick. Copyright Jack T. Chick LLC, 2005.
  • Nyheter
Jack Chick är närmast ökänd för sina så kallade "Chick Tracts", seriepamfletter med extrema kristna budskap. Tänk er Westboro Baptist Church i serieform. Nu har Chick gått ur tiden, 92 år gammal.

Jack Chick föddes 1924 i Los Angeles och gick bort 23 oktober 2016. Chick lär ha varit inspirerad av det kinesiska kommunistpartiets propagandapamfletter när han skapade och började sprida billiga seriehäften som speglade konservativa kristna värderingar. Under sin livstid tecknade han även andra kristna serier.

I Sverige har vi inte sett mycket av honom, men en artikel och en serie finns återtryckt i Seriechock nummer 18 (1998). Även Galago har återtryckt en av hans serier i nummer 3/2004. I avskräckande syfte, kan man anta.

Läs mer om Jack Chick på Seriewikin.