Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Wonder Woman i sminkreklam av Mike Allred
  • Nyheter
Efter omfattande protester har FN beslutat att avsätta Wonder Woman som hedersambassadör och symbol för kvinnors rättigheter.

Beslutet träder i kraft 16 december 2016 och följer i spåren av en protestlista online som skrivits under av 45 000 personer. Från FN:s sida tonar man ned beslutet och hävdar att det alltid är fråga om en tidsbegränsade perioder när man väljer fiktiva figurer till hedersambassadörer. Bild & Bubbla skrev om installationsceremonin och de tidiga protesterna här.

Wonder Woman hann därmed inte vara hedersambassadör för FN i mer än drygt två månader. Däremot kvarstår planerna på en särskild serietidning med figuren på arabiska, kinesiska, engelska, franska, ryska och spanska som ska distribueras av FN under 2017.