Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Logotyp till utställningen med samma namn.
  • Nyheter

Den 11 februari öppnades fyra nya utställningar på Borås konstmuseum, varav tre är serierelaterade. Under rubriken ”Vernissage x4” gick startskottet för utställningar om serier och konst, satirtecknaren EWK och Wilson McCoy.

Konstnärer blir dom som inte kan bli serietecknare! är en utställning om serier och konst som producerats i samarbete med Åbergs Museum. Lasse Åberg själv var på plats under invigningen.

Wilson McCoys Fantomen – En hyllning till en stillikon från seriernas värld är en utställning som tagits fram av Martin Thomas Dahlström och som åtminstone delvis består av det material som tidigare visats på utställningen på Åbergs Museum under hösten 2016.

Fritt ord 250 – det fria ordet genom EWKs ögon ställer ut 12 originalteckningar av satirtecknaren EWK som på olika sätt illustrerar det fria ordet under olika decennier.

Samtliga utställningar visas 11 februari–21 maj 2017. För mer information, se museets webbsida.

UPPDATERING 2017-03-26:

Wilson McCoys sonson Bruce McCoy, som till vardags arbetar med TV-komedi, var med och invigde McCoy-utställningen i Borås. Han pratade bland annat om sin farmor Dorothy McCoy, som han stod mycket nära. Dorothy bidrog också till Fantomen genom att texta makens serier.

Invigning av McCoy-utställningen på Borås Konstmuseum vintern 2017. Från vänster: Pontus Hammarén (museiitendent), Martin Dahlström (initiativtagare till utställningen) och Bruce McCoy (sonson till Wilson McCoy).

Invigning av McCoy-utställningen på Borås Konstmuseum vintern 2017. Från vänster: Pontus Hammarén (museiitendent), Martin Dahlström (initiativtagare till utställningen) och Bruce McCoy (sonson till Wilson McCoy).

Martin Thomas Dahlström, som skapat utställningen, intervjuades nyligen av den australiensiska Fantomen-fansajten Chronicle Chamber. Chronicle Chamber driver för övrigt även podcasten X-Band, där man bland annat intervjuat Göran Semb om hans seriemanus till Fantomen.

Bild från McCoy-utställningen på Borås Konstmuseum.

Bild från McCoy-utställningen på Borås Konstmuseum.