Generic filters
Exact matches only

Hypoxia

Fanzin

Hypoxia
Av: Ellinor Richey
Omfång: 8 sidor
Format: A5
Kontakt: Uppgift saknas
Hemsida: ellinorrichey.tumblr.com

Genom Serieskolans tidigare klassfanzin kände jag sedan tidigare till att Ellinor Richey är en ytterst skicklig fantasytecknare. I detta korta och vackert poetiska serie visar hon nu på bredd där element av såväl manga, sci-fi, skräck som alternativserier ryms.

Vi möter en ung, kvinnlig rymdfarare någonstans i kosmos, på jakt efter en mystisk skatt. Historien är bitvis mycket abstrakt berättad och kräver en del uppmärksamhet från läsaren. Även om alla detaljerna inte nödvändigtvis öppnar sig, ens vid flera läsningar, är det svårt att inte beröras av de sagolika rymdmiljöerna och de i övrigt mycket eleganta teckningarna.

hypoxia_utdragÄven om tecknaren själv kallar Hypoxia för en skräckserie, är det svårt att lägga den i ett tydligt fack men jag vill påstå att om tidningen Utopi hade funnits kvar, hade serien varit givet material för den. Lika gärna skulle dock en mer konstnärligt inriktad serieantologi kunna fungera, för Ellinor Richeys konstnärligt mogna uttryck går knappast att ta miste på. Och det kommer nog att bära henne långt som serieskapare, om hon fortsätter.

Henri Gylander