Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
The Spirit av Will Eisner.
  • Nyheter

Lagom till hundraårsjubiléet av Will Eisners födelse öppnas den största Eisner-utställningen någonsin i New York just idag.

Amerikanska Society of Illustrators har sedan 1982 drivit The Museum of American Illustration i New York. 2012 övertog man även de samlingar som tidigare fanns på Museum of Comic and Cartoon Art (MoCCA). I år firar man att det var 100 år sedan Will Eisner föddes med utställningen ”Will Eisner: The Centennial Celebration 1917–2017”. Detta blir den största Eisner-utställningen någonsin på amerikansk mark. Utställningen tar upp två våningsplan med över 150 föremål, bland annat massor med original från bland annat The Spirit och hans sentida serieromaner samt större pjäser som Eisners ritbord.

Läs mer här. Utställningen pågår mellan den 1 mars och 3 juni 2017.

Bild & Bubblas nätupplaga återkommer till Eisner-jubiléet inom kort, då med nya betraktelser från vår bloggare och Eisner-kännare Joel Lundén.