Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
  • Nyheter
Kommande helg bjuder på årets stora seriekrock: Uppsala Comix och Malmö Seriefest går av stapeln samtidigt. De båda festivalerna har dock olika profiler och anordnas på ett rejält geografiskt avstånd från varandra.

Uppsala Comix arrangeras för sjätte året i rad och kan sägas ha en mainstreamprofil, medan Malmö Seriefest är mer inriktad på att lyfta fram fanzin och egenpublicerade serieskapare.

Seriefest har i år gäster som Liv Strömquist, Gunnar Krantz (Kooperatören), Dotterbolaget, Jimmy Wallin och Andreas Quassim (The Pacifiers), Max Gustafson, Adrian Malmgren (Wicked Hero), Marie Tillman (Livscoachen) med flera. Festivalen äger rum på Malmö Stadsbibliotek. Mer information finns på festivalens webbplats.

Uppsala Comix har gäster som Björn Wahlberg (Generation T), Per Demervall och Patric Nyström (Siri), Sara Bergmark Elfgren och Karl Johnsson (Vei), Johan Kimrin (Apart förlag), Sofia Olson (Syster förlag), Berit Viklund (Kaninhålet), Emil Maxén (Stor-Jobal), Daniel Thollin (1000 Ögon) med flera. Internationella gäster är I. N. J. Culbard, som gjort adaptioner av Sherlock Holmes- och Lovecraft-berättelser samt Corinne Maier, som gjort succé med sina unika seriebiografier. Festivalen äger rum på Grand i Uppsala. Mer information finns på festivalens webbplats.