Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Detalj från omslaget till första numret av American Gods. Copyright Dark Horse/Neil Gaiman.
  • Nyheter
Neil Gaiman (Sandman) skriver mer böcker än serier nu för tiden. En av hans mest framgångsrika böcker, American Gods, kommer att omvandlas till serie från Dark Horse med början i mars 2017. P. Craig Russell (Dream Hunters) och Scott Hampton (Books of Magic, Batman) tecknar.

Gudar existerar och blir mäktiga för att folk tror på dem. Men vem tror på till exempel Oden i USA idag? Och vad kan han göra åt det? I boken får läsaren följa den mystiske Shadow Moon på en resa genom ett dolt Amerika fyllt av övernaturliga varelser på dekis, som försöker karva ut nya roller åt sig i en otrogen värld. Samtidigt seglar ett krig mellan gamla döende och starka nya gudar upp. Våra egna gamla nordiska gudar spelar flera av huvudrollerna i serien.

Scott Hampton är bra på att teckna vilsna kvinnor på öde blåsiga hedar och murriga monster som kurar ihop sig i skuggorna, alltså klassisk skräck, medan P. Craig Russell tecknar sirliga och snirkliga sagobilder i klara färger. En korsning mellan saga och skräck kan tyckas vara en naturlig hemvist för de gamla gudarna …

Samma bok blir även TV-serie med premiär i april 2017. En trailer finns här.