Generic filters
Exact matches only

Den Svåra Kärleken

Fanzin

Den Svåra Kärleken
Av: Lisa Örtlund
Omfång: 12 sidor
Format: A5
Pris: Uppgift saknas
Kontakt: Lisa.Ortlund1994@hotmail.com
Hemsida: lisaortlund.wordpress.com

Självbiografiska barndomsbetraktelser är nog för de flesta av oss svåra att värja sig mot: känslolivets storhet och skörhet i ett barns värld engagerar så lätt, vi har ju alla varit där, blivit uppslukade av de små stora känslorna, blivit oförglömligt kära för en första gång. Lisa Örtlunds finstämda fanzin handlar om det sistnämnda. Valet av tema känns med ovanstående i åtanke välmotiverat, även om hennes berättelse om första kärleken väl inte är mer (eller mindre) dramatisk än någon annans.

kärleken_inlaga

Örtlund tecknar både charmigt och stilsäkert, och berättar om sin första trevande förälskelse i lågstadiet på ett avskalat men tilltalande sätt. Någon djupdykning i barndomens känslosvallningar handlar det inte om, allt presenteras i ganska raskt tempo, med en kort redovisande berättarröst. Det känns inte helt lätt att avgöra om serien riktar sig till barn eller för vuxna, och det är givetvis inget som alltid måste framgå heller. Men i egenskap av vuxen läsare hade jag gärna blivit lite mer utmanad kring det Svåra i Kärleken – hur än ironisk titeln i det här fallet må vara.

Jag hoppas och tror dock att det följer en fortsättning kring temat, då detta fanzin känns som en början på en intressant självbiografisk resa.

Henri Gylander