Generic filters
Exact matches only

Fakta

Doctor Strange Volume 1: The Way of the Weird Doctor Strange Volume 1: The Way of the Weird
Av: Författare: Jason Aaron
Tecknare: Chris Bachalo, Kevin Nowlan
Tuschare: Mark Irwin, Tim Townsend, Al Vey, Kevin Nowlan
Färgläggare: Chris Bachalo, Kevin Nowlan
Omfång: 136 sidor i färg
Format: 266 x 177 mm, limmad rygg, mjuka pärmar
Utgivare: Marvel Comics
Utgivningsår: 2015
Språk: Engelska
Utgivningsland: USA
ISBN: 9780785199328

Doctor Strange Volume 1: The Way of the Weird

Böcker Doctor Strange med Benedict Cumberbatch i huvudrollen var en av förra årets mest sevärda superhjältefilmer. I ungefär samma veva passade Marvel Comics på att göra en nystart i serieform för Marvel-universats främste trollkarl, signerad Jason Aaron och Chris Bachalo.

Och det riktigt känns hur gärna de vill göra något som sticker ut från mängden. Det blir nästan krystat. Jag har inte läst mycket Doctor Strange i mina dagar, men det känns ändå som om den här versionen har en helt annan ton än tidigare. Säkerligen har man sneglat en hel del på konkurrenten DC Comics och klassiska Vertigo-serier som Hellblazer. Kanske är det därför man anlitat Chris Bachalo som tecknare – en gång i tiden fick han sitt stora genombrott på Shade the Changing Man för just Vertigo, men hans stil har blivit så stiliserad att jag har rätt svårt för den nuförtiden.

Ett utslag av Vertigo-komplexet har blivit att magin fått ett pris även i Marvels universum – Strange kräks, får diarré och blöder ur ögonen. Hans matsmältning är förstörd, så han tvingas äta underliga djur från andra dimensioner fulla med tentakler och ögon. För att han överhuvudtaget ska kunna överleva har hans tjänare Wong instiftat en hel munkorden som tar på sig Stranges plågor.

Mitt i allt detta stöter Doctor Strange på ett hot som neutraliserar och förintar magi och alla som utövar den. Första samlingsvolymen slutar rätt tvärt med en rejäl cliffhanger. Men jag känner inget jättestort sug att ta reda på hur det går.