Generic filters
Exact matches only

Fakta

Välkommen till Skogsbingelskolan Välkommen till Skogsbingelskolan
Av: Författare: Mårten Melin
Tecknare: Joakim Gunnarsson, Hedvig Häggman-Sund
Redaktör: Fabian Göranson
Formgivare: David Olgarsson
Omfång: 84 sidor i färg
Format: 240 x 170 mm, mjuka pärmar
Utgivare: Rabén & Sjögren
Utgivningsår: 2016
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789129694840

Välkommen till Skogsbingelskolan

Böcker Välkommen till Skogsbingelskolan bygger på Mårten Melins framgångsrika böcker om Monsterskolan.

Vid första anblicken kan man lätt tro att det rör sig om ännu en Harry Potter-kopia – vid det här laget finns det ju drivor av filmer, serier, TV-serier och filmer om barn som går i trolldomsskolor. Den stora skillnaden är dock att Melins berättelser inte skyggar från verkliga problem eller inslag som kan tyckas naturliga i en svensk tonårings liv. (Skulle J. K. Rowling komma undan med exempelvis sexinslag i Harry Potter? Nä, jag tror inte det.)

Detta seriealbum, bestående av fem kortare serienoveller, har tecknats av Joakim Gunnarsson med viss assistans av Hedvig Häggman-Sund (även om det är oklart i vilken utsträckning). Gunnarsson är en skicklig serietecknare, men jag kan tycka att tecknarstilen kontrasterar mot allvaret i berättelserna. Det känns som om teckningarna är avsedda för en rätt ung målgrupp, vilket lite grann desarmerar berättelsernas fulla tyngd. Det hade kunnat göras bra mycket otäckare. Men manéret kan också vara helt avsiktligt, för att bättre passa in i Rabén & Sjögrens barnserieutgivning.

En naturligt nästa steg efter att ha läst denna seriebok torde vara SH3, Daniel Ahlgrens serie om en svensk superhjälteskola.