Generic filters
Exact matches only

Fakta

The Sandman Overture – The Deluxe Edition The Sandman Overture – The Deluxe Edition
Av: Författare: Neil Gaiman
Tecknare: J. H. Williams III
Färgläggare: Dave Stewart
Textare: Todd Klein
Omfång: 224 sidor i färg
Format: 279 x 190 mm, inbunden, hårda pärmar
Färg/svartvitt: Färg
Utgivare: DC Comics
Utgivningsår: 2015
Språk: Engelska
Utgivningsland: USA
Klassifikation: Fantasy
ISBN: 9781401248963

The Sandman Overture – The Deluxe Edition

Böcker År 2013, lagom till 25-årsjubileet för The Sandmans tillkomst, fick Neil Gaiman fria händer att skriva en ny miniserie med sina kultförklarade figurer. Eftersom Gaiman är en mycket upptagen man drogs serien med kraftiga förseningar, men 2015 samlades så alla nummer av miniserien i en påkostad lyxutgåva.

The Sandman Overture är en så kallad prequel, den utspelas alltså före den sammanhängande historia som tog sin början 1988 med The Sandman nummer 1. Det är dock svårt att till fullo njuta av The Sandman Overture utan att ha läst de tidigare samlingsvolymerna i serien – serien är full av hänvisningar och blinkningar till det som komma skall. Samtidigt finns det gott om nytt metafysiskt stoff här för Gaiman-fantasterna att förundras av och gotta sig åt. Förutom Sandmans syskon The Endless får vi här även stifta bekantskap med hans far och mor samt en hel drös med fantasifulla Sandman-versioner från parallella verkligheter.

Tecknaren J. H. Williams III gör ett fantastiskt jobb och arbetar, precis som när han gjorde Promethea och Seven Soldiers of Victory, med många olika tekniker och manér. Han byter mellan intimt och episkt eller rent av psykedeliskt på en femöring.

Självklart är det här extremt underhållande – Neil Gaiman är ju alltid Neil Gaiman. Samtidigt är det svårt att skaka av sig känslan av att det här är ett beställningsverk eller ett utslag av fan service – att ge fansen allt det de vill ha.

Utdrag ur The Sandman Overture av J. H. Williams III. Copyright DC Comics.