Generic filters
Exact matches only

If I was Swedish ;)

Fanzin

Av: Olivia Skoglund
Omfång: 8 sidor
Format: A5
Pris: Uppgift saknas
Kontakt: instagram.com/aspekter
Hemsida: aspektserier.blogspot.se

Olivia Skoglund beskriver sitt korta alster på framsidan som en ”berättelse om sexuellt trakasseri”. Var det sexuella trakasseriet kommer in i bilden är dock högst oklart. Det som händer i berättelsen är att en kille hon (eller hennes seriejag) kommer i kontakt med i World of Warcraft blir ängsligt flörtig när han inser att han kommunicerar med en tjej. Störigt kan man kanske tycka, men när inga sexuella anspelningar gjorts är det väl ändå att ta i att snacka sexuellt trakasseri? Här blir det med andra ord inga ”aha”-upplevelser angående sexism, utan mest en liten ”nähä”-upplevelse.

Att gestalta mötet inom spelets värld, där fantasikaraktärerna i WoW slåss mot drakar och hittar skattkistor under samtalets gång, är ett kul grepp. Med sina naivistiska, cartooniga figurer är Skoglund något fungerande på spåret – dock har hon ännu en del att jobba med för att kunna övertyga som tecknare.

Henri Gylander

whatwouldyoudo_inlaga