Generic filters
Exact matches only

Festens charmigaste tjej

Fanzin

Av: My Palm
Omfång: 26 sidor
Format: A5
Pris: Uppgift saknas
Kontakt: Uppgift saknas
Hemsida: Uppgift saknas

Det här med att lämna ut sig själv och sina tankar, all ens inre skörhet, svart på vitt – att man klarar av det är alltid imponerande i sig. Anmärkningsvärt många svenska serietecknare har under åren valt att bejaka den sortens berättande – med resultat som varierat mellan glödande genialitet och avgrundsdjup förlust av värdighet. ”Festens charmigaste tjej” tillhör kategorin extremt utlämnande serier, och är som tur är en av bättre sådana jag läst.

festens_charmigaste_inlaga

Inspirationen från självbiografigudmodern Julie Doucet är mycket påtaglig, inte minst estetiskt. Även berättelsen går i banor som för många av oss går att känna igen i genren: ung kvinna har (viss) livskris, festar, super, ligger med otrevlig snubbe, får ångest. Inget nytt under solen förvisso – ändå blir jag engagerad hela vägen. My Palms detaljrika och uttrycksfulla berättande tycks få även de trivialaste situationerna att kännas som relevant läsning, och det är svårt att känna annat än empati för den lite vilsna men, jovars, charmiga huvudpersonen.

Vad det gäller det tekniska utförandet är My Palm definitivt på väg åt rätt håll. Även om linjerna inte ännu är finslipade, är det inte heller särskilt mycket som krävs för att komma dit. Jag är övertygad om att ett byte från fineliner till något mer dynamiskt skulle få saker att falla på plats med besked.

Henri Gylander