Generic filters
Exact matches only

Lykantropi

Fanzin

Av: Marcus Ivarsson och Kalle Landegren
Omfång: 26 sidor
Format: A5
Pris: Uppgift saknas
Kontakt: (Instagram) @marcusivarsson.se, @kalletets
Hemsida: www.marcusivarsson.se, lakkel.wordpress.com

Det är inte varje dag man ser en av Sveriges skickligaste serieskapare krediteras som manusförfattare i fanzinsammanhang. Så är dock fallet med skräckserienovellen ”Lykantropi”, där det är Marcus Ivarsson som står för den klart underhållande, småläskiga storyn. Bildsatt har Kalle Landegren gjort, och han kan knappast kallas för amatör han heller – ens i kombo med ett helgjutet proffs som Ivarsson. Här har vi med andra ord en riktigt vass duo i farten, och ett resultat därefter.

lykantropi_inlaga

Berättelsen handlar om en familj på bilfärd, som stannar till i en tätort där den enda kvarstående människan är ett gammalt restaurangbiträde. Hon berättar en fasansfull historia för familjen med inslag av kärlek, varulvar, blod och inälvor … Spänningen byggs upp sakta men säkert, allt sitter där det ska längs med den dramaturgiska kurvan. Det blir dessutom överraskande vändningar i storyn som bidrar med ytterligare nerv. Någon sann skräckupplevelse blir det dock aldrig, utan jag upplever serien som i första hand humoristisk – mycket på grund av de ganska ”gulligt” stiliserade teckningarna.

För övrigt består bilderna av endast lineart, dvs det förekommer varken svärta, skaffering eller färgläggning. Även om linjeföringen i det här fallet bär mycket långt, hade serien inte mått dåligt av att bearbetas med något av de tre. För den tål verkligen att publiceras vidare – varför inte som ett led i en framtida skräcknovellsamling?

Henri Gylander