Generic filters
Exact matches only

Med tårar i halsen

Fanzin

Av: Johanna Larsson Pinedo
Omfång: 28 sidor
Fomat: A4
Pris: 30 kr + porto
Kontakt: larssonpinedo@gmail.com
Hemsida: (Instagram) @johanna.larsson.pinedo

En 24-timmarsserie tecknad på 17 timmar – så introduceras Med tårar i halsen. Att de resterande sju timmarnas tecknande uteblivit behöver dock inte ses som en brist, för det handlar om en elegant utförd serie”uppgift”. En ordlöst och med stora, intima bilder framförd berättelse om en ung kvinna som med sammanbiten uppsyn genomlever en glamorös men dunkel festnatt.

tårar_i_halsen_inlaga

Johanna Larsson Pinedos teckningsstil är, även i denna avskalade tappning som hör 24-timmarsserier till, rätt originell. Berättarstilen likaså. Bilderna flödar förbi lite som i en dröm – konkreta men med surrealistiska inslag, samspelta men inte alltid tydligt sammanhängande. Exakt vad som egentligen berättas, eller rättare sagt antyds genom berättelsen, och vad sista sidans storstilade fråga i själva verket syftar på, blir jag aldrig tvärsäker på. Läsupplevelsen blir i första hand poetisk, allt behöver ej få en förklaring i slutet, och så ska det ju få vara. Men jag hade ändå så gärna velat komma åt något slags aha-upplevelse kring det uppenbart symbolladdade, återkommenade momentet med svarta tårar rinnandes längs med huvudpersonens hals. En märklig med fin gåta att klura vidare på.

Henri Gylander