Generic filters
Exact matches only

Tenne, intergalaktisk avfallstekniker

Fanzin

Av: Emma-Lisa Henriksson
Omfång: 24 sidor
Format: A4
Pris: 50 kr
Kontakt: emma.lisa.henriksson@gmail.com
Hemsida: emmelese.tumblr.com

För den första i raden av 24-timmarsserier står Emma-Lisa Henriksson, förstaårsstudent på Serieskolan i Malmö. Precis som titeln antyder, är seriens hjälte Tenne en avfallstekniker (sci fi-motsvarighet till skräpplockare!) med yttre rymden som arbetsplats. Han och hans robotassistent landar på en planet de aldrig besökt, där ett rutinmässigt skräptekniskt jobbpass vänder till missöden.

Det är fantasifullt, egensinnigt och humoristiskt berättat, med en uppenbar förkärlek till science fiction. Att hela denna till synes rätt genomtänkta story uppstått spontant under ett dygns teckningspass är klart imponerande, och det är nog just kombinationen av impulsivitet och starkt berättande som är seriens främsta behållning.

tenne_inlaga

Med mer tid att lägga på tecknandet hade Emma-Lisa Henriksson säkert även kunnat nå en större balansgång mellan det spontana uttrycket (som hon med sina närmast impressionistiska penseldrag behärskar mycket väl) och tydlighet. För det är inte helt lätt att hänga med i alla svängarna, särskilt vad det gäller det skrivna ordet – något man i och för sig lätt förlåter i det utmanande sammanhanget. Och det är framförallt den uppfriskande känslan av sann skaparglädje som genomsyrar detta lilla rymdäventyr.

Henri Gylander