Generic filters
Exact matches only

Pinedos Megafanzine #1

Fanzin

Pinedos Megafanzine #1
Av:
Johanna Larsson Pinedo
Omfång: 48 sidor
Format: A4
Pris: 50 kr
Instragram: johanna.larsson.pinedo
Kontakt: larssonpinedo@gmail.com

När en slår upp den första sidan i Pinedos Megafazine är det första en möts av en hjord hoppande hästar i dova gröna, rosa och gula neon nyanser och därefter en mysig innehållsförteckning med stark 90-talskänsla.

Fanzinet i sig är en blandad samling av korta seriestrippar och lite längre historier i både färg och svartvitt. I sitt serieskapande använder sig Pinedos av många olika teckningsmaterial. De som inte är rent svartvita är färglagda med bland annat tuschpennor, akvarell och på digitalt vis. Teckningsstilen är lättigenkännlig och distinkt i något av en klara linjen stil, vilket gör serierna både tydliga och lättlästa.

I fanzinets första serie berättas det om en händelse i Ryssland där huvudkaraktären, som jag antar är Pinedos själv, blir erbjuden en gratis sminkkurs men istället blir övertalad till att lukta på parfymer i vad som känns som en evighet utan en gnutta smink i sikte. I en annan följer vi ett par partysugna, och sen mycket trötta, aktivistiska ungdomar på Londonresa. Ytterligare en annan handlar om en påse oätliga chips.

Pinedos_1

Serierna har ett bra berättande, många ur vad som verkar vara en självbiografisk synpunkt, och trots att de är oberoende av varandra känner jag att det finns en röd tråd av samhällskritik och humor som binder samman fanzinet till en helhet.

Fanzinet är stort, intressant och underhållande. Det avslutas dessutom med ett löfte om ytterligare ett nummer, så håll utkik!

Anette Bengtsson