Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Promotionbild för Monsters Unleashed från Marvel Comics. Bild: Steve McNiven.
  • Nyheter
Livsmedelsjätten Hansen Natural Company som tillverkar energidrycken Monster Energy motsätter sig Marvel Comics försök att varumärkesskydda titeln på serietidningen Monsters Unleashed.

Monster Energy har en slogan som lyder ”Unleash the beast”. Hansen hävdade i augusti 2017 att titeln på Marvels serietidning Monsters Unleashed gör intrång i deras varumärke och att likheterna därmed kommer att orsaka dem skada.

Monster Energys svarta burkar med ett grönt M är en vanlig syn även i svenska livsmedelsbutiker. Marvels tidning utkom i en första omgång 1973–75, i en andra omgång våren 2017 som miniserie inom ramen för en stor crossover med samma namn, och slutligen som reguljär titel från och med hösten 2017.

Domstolsförhandlingen beräknas sträcka sig över hela 2018 och avgörs 2019.