Generic filters
Exact matches only

Beskôddrana nr. 1-3

Fanzin

Av: Daniel Lenneér
Omfång: Nr 1 – 36 sidor, nr 2 – 24 sidor, nr 3 – 24 sidor
Format: A5
Pris: Nr 1 – 30 kr, nr 2 – 20 kr, nr 3 – 20 kr
Hemsida: www.lenneer.se
Kontakt: daniel@lenneer.se

Beskôddarna” är ett vältecknat vardagssuperhjälte-äventyr om den klassiska kampen mellan gott och ont – med en stor gnutta humor!

Steve och Klas-Jörgen träffas en dag i Arbetsförmedlingens väntrum och fattar genast tycke för varandra. De bestämmer sig för att starta eget ihop och blir Beskôddarna, Skövdes egna brottsbekämpare i regeringens tjänst. Med en dynamik och vänskap á la Asterix och Obelix bekämpar Steve och Klas-Jörgen brott på högsta nivå. De båda är så seriösa i sina uppdrag att det blir humoristiskt, ett genidrag från Daniel Lenneér! Deras sätt att lösa alla problem, som till exempel att försegla en vulkan med snabbtorkande cement, gör läsupplevelsen än mer intressant och rolig.

Beskoddarna_Sida2_DanielLenneer

De tre första fanzinen slutar alla med cliffhangers som tar en vidare till nästa fanzin och fortsättningen på äventyret. I den första delen måste Steve och Klas-Jörgen stoppa en ond skurk från att rikta kärnvapen mot storstäder och … (flämt!) hotar att slänga en kattunge i en vulkan. I sitt andra äventyr måste de rädda wrestlingen i Malmö då någon dramatiskt höjt priset på inträde och öl. Och slåss mot ninjor i månskenet förstås! I det tredje fanzinet försöker de lista ut vart ninjorna kom ifrån och vad de var ute efter.

Karaktärerna är välutvecklade och igenkänningsbara och tecknade i en enkel men självsäker stil. Kroppsspråket och humorn i Lenneérs manér gör att vi verkligen får lära känna våra hjältar och vill veta mer om dem.

Fanzinen är tryckta på fint papper och alla tre delar är fint utformade så att man ser att de är delar av samma berättelse. Personligen gillar jag när även själva trycksaken är så pass snygg och genomtänkt.

En serie som tål att följas, skulle jag säga!

Anette Bengtsson