Generic filters
Exact matches only

Eremiten

Fanzin

Av: Mattis Telin-Örnblom
Omfång: 16 sidor
Format: A5
Pris: Uppgift saknas
Kontakt: Uppgift saknas
Hemsida: instagram.com/_kattifnatten_

Det första jag ser är ett mystiskt fanzinomslag utan titel. I en snötäckt skog mellan höga träd står en mörk skepnad och tittar ut på mig med lysande ögon. Först trodde jag att detta skulle vara en skräck- eller spökhistoria, men det visade sig vara något helt annat.

Eremiten_1Eremiten är en kort och ordlös berättelse helt tecknad i akvarellfärger och svart bläck.

Historien har ett bra flöde och det är lätt att följa med i vad som händer. Det är en fin, men sorglig, berättelse om vänskapen mellan en liten flicka och en stor mörk skepnad som bor i skogen nära flickans hus. De äter glass tillsammans på sommaren och flickan klär skepnaden i vantar på vintern. Telin-Örnblom lyckas att med mycket få medel förmedla ett stort känsloliv hos skepnaden och ett starkt band mellan de två vännerna.

En dag är flickan inte längre kvar i huset där hon bor. Skepnaden söker efter henne, men när den inte hittar flickan går den sorgset därifrån och återvänder till skogen. När flickan senare återvänder beger hon sig ut i skogen för att söka efter sin vän. Slutet är sorgligt och vackert. Vill ni veta hur det går för de två rekommenderar jag varmt att läsa fanzinet.

Anette Bengtsson