Generic filters
Exact matches only

Fakta

Guardians of the Galaxy Vol. 2 Guardians of the Galaxy Vol. 2
Av: Författare: Marc Sumerak
Tecknare: Andrea Di Vito
Färgläggare: Laura Villari
Översättare: Johan Jergner-Ekervik
Textare: Johan Jergner-Ekervik
Omfång: 36 sidor i färg
Format: 28 x 20,8 cm, häftad, mjukt omslag, säljs i plastpåse med leksak
Utgivare: Egmont Publishing
Utgivningsår: 2017
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige

Guardians of the Galaxy Vol. 2 [officiell filmtidning]

Böcker Låt inte titeln lura er – den här tidningen i magasinformat har inte så mycket med filmen att göra som man kan tro av texten ”officiell filmtidning”.

I spåren på succéfilmen Guardians of the Galaxy Vol. 1 kom en inte fullt lika framgångsrik uppföljare under 2017. Ett flertal europeiska länder valde då att gå att gå ihop och samtrycka denna officiella filmtidning, som förvisso innehåller en poster, några foton och information om filminspelningen, men ingen serieversion av filmen. Istället bjuds vi på en ganska slätstruken seriehistoria från en amerikansk engångspublikation där Guardians väcks från en drömvärld och får kämpa för livet mot den intergalaktiske prisjägaren Death’s Head.

Den konstellation som kallas Guardians of the Galaxy i filmen skilde sig en hel del från seriens version, men Marvel Comics har sedan dess anpassat sig och laguppställningen är i stort sett densamma i alla medier numera, så även här. Detta trots att tidigare erfarenheter visar att filmpubliken mycket sällan blir några serieläsare. Den här utgåvan gör nog ingen glad, varken fans av filmen eller inbitna Marvel-samlare.