Generic filters
Exact matches only

Du skulle ändå inte fatta [skräckberättelser från nördsverige]

Fanzin

Av: Olivia Skoglund
Omfång: 12 sidor
Format: A5
Pris: Uppgift saknas
Hemsida: instagram.com/aspekter

Du skulle ändå inte fatta_1Alla har vi träffat personer som inte slutar slänga ur sig nedlåtande uttryck oavsett hur många gånger man ber dem att sluta. Skoglunds fanzin ”Du skulle ändå inte fatta” är fullt av berättelser om sådana personer och situationer. Fanzinet är självbiografiskt, feministiskt och smått olustigt när man vet att allt är baserat på verkliga händelser. Skoglund själv beskriver det som de värsta upplevelserna under hennes liv som nörd bland rollspelsnördar.

Serierna består av korta berättelser och enrutingar om obekväma händelser där det önskas att något sagts i protest, men det inte alltid blivit det.

Teckningarna är gjorda i svartvitt, enkla men uttrycksfulla. Karaktärerna är lättigenkännliga med bra ansiktsuttryck och kroppsspråk som väl visar hur de mår och känner sig. Man förstår verkligen situationerna som huvudkaraktären befinner sig i.

Känner du någon som fortfarande använder sig av liknande uttryck eller fördomar kanske de skulle behöva läsa Skoglunds fanzin och förhoppningsvis se hur andra runtomkring uppfattar dem.

Anette Bengtsson