Generic filters
Exact matches only

Skyll dig själv

Fanzin

Av: Valli of Death
Omfång: 32 sidor
Format: A4
Pris: Okänt
Hemsida: valentinamazzarelli.com
Instagram: @valliofdeath

sds_inlaga002Den här 24-timmarsserien består av tjugofyra sidor tecknade på femton timmar, och bara det är ju imponerande. Det gör förstås också att den själbiografiska historien, om att få ett stresspåslag första dagen på Serieskolan i Malmö, känns mer som en övningsuppgift än ett färdigt verk.

Valli of Deaths största styrka ligger i de många påhittiga visuella metaforerna för dåligt psykiskt mående. Exempelvis skildrar hon Bergsgatan som en forsande flod som måste korsas när hon ska ta sig till skolan. Hon tar sedan den metaforen ett steg vidare och visar sig som dyngsur och droppande efter att ha tagit sig över gatan.

Sådan vildsint kreativitet är en definitiv fördel med att jobba under strakt tidspress. Till nackdelarna hör i fallet ”Skyll dig själv” krafsiga teckningar och ett berättande som känns slumpartat och inte helt förmår hålla läsaren engagerad.

Summan av allt detta blir att det här fanzinet trots allt är lite för mycket av en skiss eller övningsuppgift för att jag ska kunna rekommendera det helhjärtat.

Stefan Petrini