Generic filters
Exact matches only

Modern

Fanzin

Av: Valli of Death
Omfång: 24 sidor
Format: A4
Pris: Uppgift saknas
Kontakt: valentinamazzarelli.com
Instagram: @valliofdeath

”Modern” är ett skräckfanzin som bygger på myterna om en av det gamla bondesamhällets kusligaste gestalter, mylingen. Berättelsens huvudperson är en kvinna som genomför en abort med hjälp av en hemkokt fosterfördrivande dryck, och därigenom skapar en myling, spöket av ett odöpt barn.

Jag är i vanliga fall inget stort fan av den typ av rafsiga, krafsiga teckningar som fyller sidorna i ”Modern”, men i den här ångestridna historien fungerar Valli of Deaths stil mycket bra. Det vilar en mörk och klaustrofobisk stämning över fanzinet. Bilderna framstår för mig som något slags kanaliserade minnen från en svunnen tid, som hastigt tecknats ner för eftervärlden.

Jag skulle kunna kritisera det här fanzinet för att det saknar mycket av intrig, karaktärer och annat jag brukar värdesätta när jag läser serier, men ”Modern” är liten kompakt pralin av obehaglig stämning och det räcker långt. Att den enligt försättsbladet ”presenteras av patriarkatet” öppnar upp perspektiven och får en att fundera på ursprunget till myterna om mylingen.

Stefan Petrini

modern_inlaga001