Generic filters
Exact matches only

MVH Dina gamla foster

Fanzin

Av: Valli of Death
Omfång: 24 sidor
Format: 20 x 20 cm
Pris: Uppgift saknas
Kontakt: valentinamazzarelli.com
Instagram: @valliofdeath

Valli of Death har mer att säga om aborter och de tillhörande samhällsnormerna. I det här fanzinet lämnar hon dock den streckiga ångesten, gör en stilistisk helomvändning och angriper ämnet via färgglada seriestrippar.

Den uttalade målsättningen bakom fanzinet är att avdramatisera abortfrågan och en gång för alla få slut på skuldbeläggandet och ”problematiserandet” kring den, ofta från folk som själva saknar livmoder.

mvhdgf_inlaga002”MVH Dina gamla foster” bygger på den smått geniala idén att låta aborterade foster vara de som peppigt propagerar för rätten till abort utan skuld- och skamkänslor. De är tecknade som små gulliga grodyngel, och det är lätt föreställa sig vilka mentala härdsmältor det här fanzinet skulle kunna orsaka ifall några kristna fundamentalister fick tag på det.

Humorn känns lättillgänglig med sin välbekanta blandning av sarkasmer och folkbildande fakta. Inte superkul hela tiden, och det är snarare så att jag nickar instämmande åt stripparna än skrattar högt åt dem. Men ändå.

Stefan Petrini