Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Omslag till Brök! nr 1/1988 från Epix.
  • Nyheter
Legendariske serieförläggaren Horst Schröder har blivit intervjuad i podcasten Snedtänkt med Kalle Lind där han berättar öppenhjärtligt om sina med- och motgångar.

Kalle Linds podcast beskrivs som ”podden som pratar om det inga andra poddar pratar om”, vilket kanske inte är helt sant, men det är ändå få med lika hög publik profil som handlar om svenska kultfigurer, udda poulärkultur och så kallade nördintressen.

Den 15 mars publicerades ett avsnitt där Kalle Lind intervjuar Horst Schröder, den legendariske vuxenserieförläggaren bakom Epix förlag som nyligen fyllde 75. Under nära en och en halv timme pratar Schröder öppenhjärtligt om sitt liv, sin bakgrund och anekdoter om sina med- och motgångar privat och i den svenska seriebranschen. Avsnittet hittar du på Sveriges Radios webbplats, Spotify och andra ställen där poddar finns.

Kalle Lund har genom åren gjort fler avsnitt om serier, bland annat om serietidningsreklam, Lilla Fridolf, Galago, Mad, Jan Lööf och moralpanik i serier.