Generic filters
Exact matches only

Fimpen drar en repa

Fanzin

Av: Sebastian Ericson
Omfång:
20 sidor
Format:
A5
Pris:
Uppgift saknas
Hemsida:
www.excessgraphix.com
Kontakt:
excess.graphix@gmail.com

I Sebastian Ericsons serievärld, som vuxit fram under många år av hängivet och allt mer proffsigt tecknande, färdas vi till det punkiga 80-talet i sitt esse: sunkigt, lagom smaklöst och oändligt sleazy. Vi möter en högst levande urban miljö, rakt igenom gestaltat med charm, humor och delikat detaljrikedom.

Fimpen_utdragFimpen har figurerat i ett flertal fanzin tidigare, där han tagit ut antihjälte-svängarna med sin temperament och misogyni. Dramatik saknas det inte i den senaste storyn heller, direkt: på fanzinets 20 sidor bråkar Fimpen med i princip alla han möter, super utan avbrått, knullar, misshandlar och misshandlas av sin flickvän, skenavrättas, portas från baren, och i seriens grand finale (utan att spoila för mycket hoppas jag) blir han urinerad på medan han kämpar för sitt liv. Där har vi också i stort sett seriens handling – en oavbruten frosseri i dekadens och förnedring. Kanske inte något för alla, men för de som uppskattar sunk-humor och åttiotalsnostalgi utlovas syndig njutning. Oavsett smak torde det vara svårt att inte imponeras av Ericsons säregna och befriande lekfulla punk-mangaestetik.

Men ett råd är jag i alla fall tvungen att komma med: Be inte – under några omständigheter – en ideellt arbetande recensent att betala för sitt recensionsexemplar av fanzinet. Nästa gång är kanske inte recensenten ifråga lika överseende…

Henri Gylander