Generic filters
Exact matches only

Gräslig brud äter sin hud

Fanzin

Av: Skelettfabriken/Cecilia Vårhed
Omfång: 36 sidor
Format: A5
Pris: Uppgift saknas
Hemsida: facebook.com/okejtjejgorsingrej
Kontakt: ceciliavarhed@hotmail.se

Trendsättare, rymdresor och utekvällsgudinnor. Vårheds serier är en blandning av många olika historier, men alla håller sig till samma tema och röda tråd. Humoristisk kritik mot sociala medier och dagens samhälle.

Bilderna, karaktärernas rörelser och berättarstilen påminner svagt om Alfons Åberg och liknande barnböcker, fast med teman för en vuxen publik.

Gräslig brud äter sin hud_2”Gräslig brud äter sin hud” är en blandning av enrutingar och korta serier med fokus på samhällskritik och ett förlöjligande av vad som är och blir populärt i världen och sociala medier. Trendiga Torsten & hans undergång”, en av de lite längre serierna i fanzinet, är ett perfekt exempel på detta. Torsten är en vanlig kille som en vanlig lördag får panik när han blir kallad loser av as-hippa Lisa. Han sätter då en kastrull på sitt huvud, blir trendsättare och svär på att han aldrig ska bli kallad loser igen. Han inför köksmodet, blir jättekänd och populär, tills han en dag säger en sak fel och allt går utför igen.

Berättandet är uppfinningsrikt och fantasifullt. De innehåller en stor dos av fantasi och eskapism som mot slutet alltid störtdyker och slår hårt i marken i verkligheten. Det är intressant att följa Vårheds tankegångar, särskilt i serier som Om jag bodde i en gigantisk hundmun” och den om fem kändisar som röstas fram för att skickas med rymdskepp till Mars (uppskattar för övrigt att David Tennant a.k.a. Doctor Who är en av de framröstade) för att göra ett gott intryck på marsianerna och säkra framtiden för jordens befolkning, vilket så klart inte går som planerat.

Underhållande läsning som får en att tänka efter med en perfekt balans mellan roligt och obekvämt.

Anette Bengtsson