Generic filters
Exact matches only

Roll Real Role

Fanzin

Av: Viktor Engholm
Omfång: 24 sidor
Format: A5
Pris: Uppgift saknas
Hemsida: viktormon.artstation.com
Kontakt: viktormon91@gmail.com

”Roll Real Role är en webbserie av Viktor Engholm, som även går att läsa på Tapas.io/series/RollRealRole, här i ett tryckt fanzin som innehåller de tjugotvå första sidorna av serien om den nyblivna rollspelaren Chinue. Själv har jag följt serien online sen den startade för ett par år sen och jag måste säga att teckningarna bara blir snyggare för varje sida.

RollRealRole_1Karaktärerna är vältecknade, av olika etniciteter, kroppstyper och är lätta att relatera till. Kroppsspråket visar utomordentligt hur nervös och obekväm Chinue är och hur olika de andra karaktärerna är i jämförelse. Bakgrunder och miljöer som passar väl ihop med karaktärerna, både i och utanför rollspelet. Färgläggningen är verkligen supersnygg och passar perfekt till stilen och berättelsen.

Själva fanzinet är proffsigt tryckt, helt i färg, med en lockande framsida prytt med huvudkaraktärernas rollspelskaraktärer. Hela serien är skriven på engelska, på nätet så som i det trycka fanzinet.

Berättelsen följer Chinue, som har låg självkänsla och är dålig på att prata med folk, när hennes livliga kompis Neurin plötsligt bjuder in henne till sitt livs första rollspel. Med tanke på början av serien, där man får se hur dåligt Chinue mår, hoppas jag att detta kommer att växa till en djupare story där man får följa henne och se hennes utveckling under spelets gång.

Detta är ett underbart underhållande sätt att introducera folk för rollspel och dess regler, samtidigt som man får följa med Chinue och hennes nya vänner på äventyr.

Anette Bengtsson