Generic filters
Exact matches only

Rackarns

Fanzin

Av: Johanna JoJa Jakobsson
Omfång: 8 sidor
Format: 11 x 14 cm
Pris: Uppgift saknas
Instagram: @inkandgloves
Kontakt: Uppgift saknas

”Rackarns” är ett kort men charmigt fanzin med två-rutiga före-och-efter serier om hur det är att vara barn och tonåring jämfört med att vara vuxen. Maten som man skulle lära sig tycka om är fortfarande äcklig, snön som lovade glada lekar hotar med livsfarlig ishalka och istället för att som liten tigga godis från mamma mitt i veckan kan man som vuxen köpa godis precis när man vill, mitt i natten till exempel.

Rackarns_JoJa_2Serierna har alla samma huvudkaraktär, den ljust rödhåriga Tilda, och är gjorda med rena klara färger i en snyggt sammanhängande färgskala med mycket rosa, grönt och blått. Själva teckningsstilen är väldigt tydlig och det går direkt att se att det är Jakobssons uttrycksfulla bilder.

Ibland känns det dock lite som att barnen och de vuxna pratar på samma sätt. Lite mer distinkt tal för deras ålder skulle göra karaktärerna djupare.

Själv känner jag igen mig i flera (om inte alla) av Jakobssons serier. De är underhållande och gulliga, särskilt för mig som är en del av ”Sailor Moon”-generationen. För man blir aldrig för gammal för tecknat.

Anette Bengtsson