Generic filters
Exact matches only

Avadårå?

Fanzin

Av: Minna Svensson
Omfång: 16 sidor
Format: A5
Pris: 40 kr
Instagram och Facebook: kalasfittan
Konktakt: kuchimallan@gmail.com

Avadådå_2

Tidigare läste och fastnade jag för en serie av Minna Svensson i Serieateljén Göteborgs antologi Har vi något jävla val? Serien ifråga, Saker som män i min omgivning säger till mig då hen dagdrömmer om att krossa patriarkatet och bada i mens, finns också med här. Avadårå? är Svenssons första fanzin och består av en rad olika korta serier och enrutingar i färg.

Svensson tar upp ämnen som feminism och depression. En serie visar en patient med utmattningssyndrom som blir överhopad av saker hen behöver göra för att ”kanske” få bli sjukskriven. En annan hur man lever genom visdomsord man kan läsa på Yogi-tepåsar.

Det är ett snyggt, blandat fanzin och Minna Svensson är bra på det hen gör. Men om möjligt skulle jag vilja se en längre, sammanhängande serie, av henom. Det skulle vara intressant att läsa i framtiden!

Anette Bengtsson