Generic filters
Exact matches only

Kvarnby Seriestrippar

Fanzin

Av: Elever på Serieskolan i Malmö
Omfång: 28 sidor
Format: A4
Pris: Uppgift saknas
Kontakt: Uppgift saknas
Webbsida: serieskolankvarnby.weebly.com

KvarnbySeriestrippar_TypVuxen

Ett nytt fanzin av elever på Serieskolan i Malmö! Denna gång en samling av elevernas seriestrippar där varje elev bidrar med ett uppslag var.

Monica Nielsens Typ vuxen (bild t.v.) har igenkänningsfaktor och ett roligt sätt att se på vardagshändelser. Som att katten hellre leker med tamponger än med alla de många leksaker som köpts. Eller när en kille frågar efter nakenbilder och tjejen istället surt skickar en bild på sitt knäveck i trosor.

Äggskal av Louie Löfberg var en annan serie som fångade mitt öga. Det är enkla bilder med antropomorfa djur och har ett vardagstema, men serierna är träffar mitt i prick och får en att le.

KvarnbySeriestrippar_TackFörKaffet

Josefine Åhrmans Tack för kaffet (bild t.h.) är tecknad i en klara linjen-stil där färgläggning, kroppspråk och humor är spot on! Ena serien involverar en Karl-Alfred takeover i en snuskig fantasi och den andra för tighta byxor som hädanefter får vara ”ståbyxor”.

Svalan Sörblom jobbar med vad som ser ut som surrealistisk collageteknik i Innan du vaknar (bild nedan). Det är vardag en tidig morgon och serierutorna visar byggnader och varelser i och omkring Malmö medan andra sover. Sankt Johannes kyrka pratar med Triangelstationen, Turning Torso äter moln till frukost och statyerna på Möllan vilar. Jag blev mycket förtjust i dessa sagolika bilder och hade gärna sett fler!

KvarnbySeriestrippar_InnanDuVaknarFanzinet är en fin blandning av olika teman och stilar. Vissa skulle behöva jobba lite mer med sina punchlines och berättande. Hoppa till exempel inte över viktiga detaljer som läsaren inte har en aning om, det blir inte lika starkt genomslag om man inte har tillgång till viktig information innan sista rutan. Tycker också att det är synd att många inte skrivit sina namn vid själva serierna, kom ihåg att göra det så att era läsare lättare kan hitta er.

Kul att se vad eleverna jobbar på! Keep it up!

Anette Bengtsson