Generic filters
Exact matches only

Peel

Fanzin

Av: Svalan Sörblom
Omfång: 13 sidor
Format: 23×18 cm
Pris: Uppgift saknas
Kontakt: Uppgift saknas
Instagram: @svalan_sorblom_art

I den senaste årskursen på Serieskolapeel_utdragn i Malmö har Svalan Sörblom sedan start framstått som en av de mest lovande skaparna, vad gäller både teknik och uttryck. I Peel, som utkom i samband med SIS-18, levererar hon redan fullt ut: en skräckserienovell i fyrfärg, som är både mästerligt tecknad och innovativt berättad med sitt suggestiva, kvalmiga anslag.

För mig, som fått mina tidigaste skräckupplevelser i samband med tv-serien “V” på 80-talet, blir några av bilderna i Peel ohyggligt nostalgiska: människoskinn som “skalas” bort för att avslöja något allt annat än mänskligt. Det elegant bisarra i bilderna framkallar oundvikligt även vissa associationer till David Lynch. Även om serien fungerar strålande i det korta formatet, hade jag mer än gärna velat se en förlängning av det starka temat.

Henri Gylander