Generic filters
Exact matches only

Fakta

Wolfskin Volume 1 Wolfskin Volume 1
Av: Författare: Warren Ellis
Tecknare: Juan Jose Ryp, Gianluca Pagliarani
Tuschare: Chris Dreier
Omfång: 120 sidor i färg
Format: Mjuka pärmar
Utgivare: Avatar Press
Utgivningsår: 2009
Språk: Engelska
Utgivningsland: USA
ISBN: 1592910769

Wolfskin Volume 1

Böcker

Utdrag ur Wolfskin av Warren Ellis och Juan Jose Ryp. Copyright Avatar Press/Warren Ellis.

Jag ska villigt erkänna att jag gillar fantasyserier som Conan barbaren. Och ultravåld med glimten i ögat som Keith Giffens Lobo. Därför chansade jag på Wolfskin av Warren Ellis när jag hittade den på rean. Gör inte samma misstag som jag gjorde. Det här är nämligen rena skiten. Testosteronstinna splatterserier som verkar ha kokats ihop av två fnissande fanzinister i ett svettluktande pojkrum där väggen pryds av en nakenbild på Samantha Fox sida vid sida med en stulen GB-vimpel och en amerikansk sydstatsflagga.

Det framgår med all önskvärd tydlighet att Warren Ellis trånar efter att skriva Conan. Visst innehåller hans manus också en klassisk och välbyggd intrig som hämtad ur en samuraj- eller västernfilm. Men sedan domineras handlingen av mängder med extremt detaljerat ultravåld där tarmarna väller fram, blodet sprutar och hjärnsubstansen flyger. Det blir tröttsamt och rätt motbjudande i längden. Ett rent pinsamt effektsökeri som de flesta läsare klarar sig rätt bra utan.