Generic filters
Exact matches only

graifassdfa

Fanzin

Av: Egon Hansson
Format: A4
Omfång: 16 sidor
Pris: Uppgift saknas
Kontakt: egon321@hotmail.com
Instagram: @hundmun

graifassdfa består av ett klassiskt 6-rutor-per-sida upplägg med bra bildberättande och en humor som, trots att den är mycket uppfinningsrik, i sig är ganska mörk och lite äcklig om man inte vanligtvis dras till den sortens humorserier.

Stilen är skissig med enkla linjer och karaktärsdesignerna distinkta med stora Obelixnäsor och stora, stirrande, runda ögon.

graifassdfa_EgonHansson1Själva fanzinet består av tre kortare berättelser. I den första slår en bomb ner och familjen evakuerar till sitt egenbyggda skyddsrum. Nästan direkt de stängt in sig där så dödar de brutalt sonens hund med en hammare, eftersom de inte räknat med ransoner till den, och tyckte att det var bäst att få det överstökat direkt. Men karma slår till och hela familjen, utom sonen, blir förgiftade av gammalt pulvermos och dör direkt.

I nästa del råkar en vanlig vardagskille radera alla foton från en känd fotografs kamera. Hon kräver att han ersätter henne för värdet av bilderna, annars kommer hennes livvakt att ta itu med honom.

I den sista serien tar en man med sin häst till en marknad för att sälja äppelmos. Sättet han framställer denna mos på är allt annat än moraliskt eller, framför allt, hygieniskt.

Den här sortens humor är ärligt talat inte my cup of tea, men det finns säkert läsare där ute som kommer att skratta gott åt dessa tragikomiska serier.

Anette Bengtsson