Generic filters
Exact matches only

Jag har ju i alla fall fint hår

Fanzin

Av: Olivia Skoglund
Format: A5
Omfång: 12 sidor
Pris: Uppgift saknas
Instagram: @oliviaskoglund.serier

Jag har ju i alla fall fint hår_OliviaSkoglund1Enligt baksidestexten är detta fanzin ett smakprov ur Skoglunds serieprojekt Nästan i mål om den unga Olivia och hennes förhållande till sin kropp medan hon går från nördig grabb till (nästan) självsäker kvinna. Skoglunds som vanligt starka berättande framlyfts av enkla med uttrycksfulla bilder i svartvitt tusch.

Jag har ju i alla fall fint hår består av tre kortare berättelser om att kämpa mot sitt alternativa inre jag, och sin omgivning, medan hon går igenom sin transition. När hon försöker att uthärda smärtan från en pågående laserhårborttagning försöker hennes alternativa, manliga, jag att få henne att avbryta transitionen. För allt skulle ju bli mycket lättare om hon bara avbröt. Men hon vägrar, så klart, för hon är ingen man!

Anette Bengtsson