Generic filters
Exact matches only

Lämna mig inte

Fanzin

Av: Valentina Mazzarelli
Format: 19 x 25 cm
Omfång: 52 sidor
Pris: Uppgift saknas
Instagram: @valliofdeath
Hemsida: www.valentinamazzarelli.com

Lämna mig inte_ValentinaMazzarelli_1

Valentina Mazzarellis fanzin Lämna mig inte är starkt. Det innehåller mycket känslor och gör ont att läsa.

Huvudkaraktären går till en psykolog som inte verkar lyssna eller hjälpa. Efteråt i en klädaffär ser hon en kal fläck på baksidan av sitt huvud under det långa håret. De två helsidesbilder som utan ord beskriver känslan av panik över detta har etsat sig fast i mig. Det gör fysiskt ont att titta på dem.

Mazzarellis bildspråk är talande och uppfinningsrikt. Väskan, där kortet med tiden till psykologen står nedskrivet ligger, blir ett oändligt svart hål och plötsligt har en timme passerat i ett ögonblick.

De svartvita seriesidorna är varvade med färgfoton i början av varje kapitel. De föreställer lägenhetsfönster, listan utanför porten där det står vilka som bor i ett hus och golvbrunnen i duschen. Detta bidrar till att serien känns ännu mer verklig. Själva serien har välarbetade tuschbilder i gråskala i en spretig stil som mycket väl lämpar sig för att beskriva det känslokaos som huvudkaraktären upplever.

Anette Bengtsson