Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
  • Nyheter
Det är väl ingen som missat Apart förlags otroliga succé med Kickstarter-kampanjen för Valhall-boxen? Om inte, är det bara att läsa vidare här för en sammanfattning.

I samband med serien Valhalls 40-årsjubileum ville Apart förlag göra ett nytryck av de inbundna samlingsvolymerna och dessutom förpacka dem i en exklusiv samlarbox. Tidigare gavs dessa böcker ut av Ekholm & Tegebjer (2011–2013) och restlagret köptes upp av Apart när det förstnämnda förlaget lades ned. Sedan dess har några av volymerna sålt slut hos förlaget. Apart sneglade då på Norge, där man tidigare gjort samma typ av box.

Målsättningen var att få in 150 000 kr via Kickstarter, men kampanjen visade sig överträffa allas förväntningar med råge. Man slog till och med det tidigare rekordet för en Kickstarter-kampanj, som var på drygt 1 650 000 kr. Apart fick in snudd på 2,5 miljoner kr (eller närmare bestämt 2 474 670 kr)!

Marknadsföringen var viral och sköttes huvudsakligen via Facebook. Annonsen delades flitigt av ivriga backare och uppmärksammades snabbt även i media. Buktugg.se gjorde bland annat två intervjuer med förlagschefen Johan Kimrin, en under insamlingen och en i efterhand. Kimrin passade där på att ge några tips på hur man gör en crowfunding-kampanj framgångsrik och avslöjade att han faktiskt tagit hjälp av ett gäng studenter som hade denna Kickstarter som examensarbete.

Eftersom kampanjen blivit en sådan monumental succé har produktionen av boxarna dragit ut på tiden och de hann inte komma till jul. Senaste budet är februari.

Missade du att beställa? Ingen fara, man kan fortfarande göra det som kallas en ”late pledge” och beställa i efterhand här.