Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Under kvällen utsågs dessutom två nya hedersmedlemmar, nämligen Göran Ribe och Agneta Hallin. Ett hedersmedlemskap kan tilldelas en person som gjort en betydande insats för föreningen eller för serier i Sverige. På bilden syns Göran Ribe ta emot blommor och diplom av Fredrik Strömberg. Foto: Rolf Lindby.
  • Nyheter
I samband med Seriefrämjandets jubileumsfest för att högtidlighålla föreningens första 50 år utsågs två nya hedersmedlemmar: Göran Ribe och Agneta Hallin.

Ett hedersmedlemskap kan tilldelas en person som gjort en betydande insats för föreningen eller för serier i Sverige. Under jubileumsfesten den 7 december 2018 presenterades två nya hedersmedlemmar, för första gången personer som inte varit ordförande i föreningen.

Göran Ribe är mångårig medarbetare i Bild & Bubbla-redaktionen, där han varit allt från redaktör till artikelförfattare, recensent och numera korrekturläsare. Han har haft ett långt engagemang i föreningen, nästan ända tillbaka till dess grundande. Vid sidan av detta har han även arbetat sid vid sida med Horst Schröder på Epix förlag som översättare och redaktör.

Agneta Hallin har i många jobbat bakom kulisserna med föreningens administration, bokföring och valberedning. Det var länge hem till henne i Åkarp som brev till föreningen adresserades. Agneta var tyvärr inte på plats, men hennes son Jakob Hallin tog emot blommorna i hennes ställe.

Kvällen i övrigt bjöd på mingel, smörgåstårta och panelsamtal om föreningens tidiga historia med med Janne Lundström, Magnus Knutsson, Göran Ribe, Thomas Karlsson, Fredrik Strömberg och Thomas Storn. Fem av föreningens grundare fanns också på plats för att mottaga blommor på själva femtioårsdagen av grundandet den 7 december 1968.

Rolf Lindby var som så många gånger förut på plats och tog bilder som du hittar i ett bildreportage på Seriefrämjandets webbplats.