Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
  • Nyheter
Jonas Darnell genomförde nyligen en av Sveriges mest framgångsrika crowdfundingkampanjer för att kunna ge ned nedlagda tidningen Herman Hedning ett nytt hem. Nu har förlaget fått ett namn: Evil Ink Förlag.

Det var i slutet av 2018 som serietidningen Herman Hedning lades ned av Egmont. Upphovsmannen Jonas Darnell genomförde därför en Kickstarter-kampanj för att kunna ge ut tidningen på egen hand och fick in 1,65 miljoner kronor. Dessutom genomför han nu också en CrowdOx-kampanj, där man har chansen att haka på efteråt, vilket dragit in cirka en halv miljon hittills.

I en färsk intervju med Boktugg berättar Darnell nu att han registrerat och fått det nya förlagsnamnet godkänt: Evil Ink Förlag AB. Namnet kommer från serier han själv gjort: ”Vid första öronkastet låter det kanske som en tatueringsfirma – men ’Evil Inc’ är namnet på en brottsorganisation bestående av Påven, McDonalds VD, Syster Hildegard och Gunnar Mengele i serien James Hund som jag gjorde med Patrik Norrman 1987–2004.”

Darnell passade även på att berätta att han kommer återuppliva James Hund i den nya Herman-tidningen tillsammans med Patrik Norrman. ”Just nu är Patrik i full färd med att teckna färdigt det äventyr vi påbörjade 1997 till tidningen Bacon & Ägg när den lades ned av Egmont strax efter att de köpt Semic Press av Bonnier.”

Framöver hoppas man kunna ge ut samlingsvolymer med fanfavoriter som James Hund, Illustrerad Djävulskap och Bacon & Ägg.