Generic filters
Exact matches only

Fakta

Problematiska problem utan lösningar Problematiska problem utan lösningar
Av: Tyra Blomster
Omfång: 24 sidor, färg
Format: A5
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
Klassifikation: Uppgift saknas
Kontakt: Kontakt: broxyklonxblomster@gmail.com
Instagram:@broxyklonx

Problematiska problem utan lösningar

Fanzin

problematiska problem utan lösningar utdragDet märks att Tyra Blomster har skapat sina enrutingar i den feministiska serievågens efterföljd. Hennes färgrika bilder och neurotiska djurfigurer påminner en hel del om Sara Granér, men med en sprödare linje.

Själva skämten i Blomsters teckningar har dock inte mycket gemensamt med den vanliga blandningen av satir och sarkasm. De handlar mer om skruvade ögonblick av problem och mellanmänskligt krångel. Särskilt ofta kretsar enrutingarna kring olika slags sjukdomar och syndrom, och svårigheterna i att få tag på nån fungerande medicin.

De som har varit inne och snurrat i någon vårdapparat kan känna igen sig, även om det inte handlar om igenkänningshumor av vanligt slag. Tyra Blomsters bilder gör ingen stor grej av alla absurda situationer, som mer skildras som en normal del av livet.

Vansinnet är liksom bara som vanligt. Det är bara vi människor som inte kan låta bli att ställa till det för varandra. Problemet utan lösning.

Ursprungligen publicerad i Bild & Bubbla nr 218 (1/2019). Texten återges med skribentens tillåtelse.