Generic filters
Exact matches only

Fakta

Quiersaiya Quiersaiya
Av: Vanne CL
Omfång: 20 sidor, svart/vit med färgomslag
Format: A5
Språk: Engelska
Utgivningsland: Sverige
Klassifikation: Uppgift saknas
Kontakt: Instagram: @vanne.cl
Tumblr: vanne.tumblr.com

Quiersaiya

Fanzin

Quiersaiya_utdragEn vacker prins har blivit kidnappad av en drake. En belöning av guld, och hans hand i giftemål, utlovas till den som lyckas föra tillbaka honom och dödar draken som tog honom. En mystisk person med luva har begett sig ut för att söka efter prinsen, men än så länge till ingen lycka. Mycket mer än så får vi inte veta i denna första del av vad som verkar inleda en längre serie.

Med charmiga bilder i ett klassiskt sagomanér med siluetter som sedan övergår i ett mer traditionellt serieberättande börjar CLs serie ta form. De tjocka, rena tuschlinjerna och detaljrika bilderna skapar en mysig atmosfär som är lätt att dras in i. Men med tanke på den vackra färgläggningen av fanzinets omslag så är jag lite smått besviken på att själva serien istället är i gråskala. Den hade sett underbar ut i färg!

Det känns dock som att den här första delen av berättelsen hade behövt fortsätta lite till för att läsaren ska hinna fastna ordentligt i berättelsen och vilja läsa mer av den. Nu känns det lite som att det slutade innan det ens börjat. Jag får en känsla av att detta kan bli en intressant berättelse, men det är lite svårt att säga efter bara ett kort kapitel. Kanske efter nästa, där vi fått lära känna karaktärerna lite bättre.

Ursprungligen publicerad i Bild & Bubbla nr 218 (1/2019). Texten återges med skribentens tillåtelse.